Wat is een Lotus Slachtoffer?

De afkorting LOTUS staat voor Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers. Engels (National Training in Victim Imaging.) Een lotusslachtoffer kan worden ingezet tijdens een BHV- of EHBO-training of scenario oefening en kan hierin een belangrijke rol spelen. Hij heeft de volgende missie: Realistische make-up voor wonden en ziektes.

Hoe wordt je Lotus slachtoffer?

De opleiding wordt gegeven door een instructeur lotus en een medisch docent. Tot de opleiding voor het diploma lotus worden diegene De training wordt gegeven door een lotusinstructeur en een professor in de geneeskunde. Houders van een geldig EHBO-diploma komen in aanmerking voor een opleiding voor het lotuscertificaat. NB! Voor het volgen van de Lotus cursus is een volledig Oranje Kruis EH diploma vereist. toegelaten die in het bezit zijn van een geldig diploma Eerste Hulp. Let op! Voor een Lotus cursus is een volwaardig EH diploma van het Oranje Kruis nodig.

Waarom trainen met lotusslachtoffers?

Een lotusslachtoffer is gespecialiseerd in het veroorzaken van ernstige verwondingen en stelt ziekte zo realistisch mogelijk voor. Het doel hiervan is om een ​​real-life situatie te simuleren die zich zou kunnen voordoen in de werkomgeving van een student. Lotus-slachtoffers zijn een levend hulpmiddel voor onze instructeurs om de acties en ideeën van studenten nog beter te leren. Aan de hand van het gedrag van een persoon met sensibilisatie leert een leerling de juiste diagnose te stellen, de ziektebeelden te herkennen en er hulp bij toe te passen. Het gaat om verwondingen en/of ziekten waarop lotusslachtoffers reageren op de hulpverlening. Omdat het inzetten van een slachtoffer van de lotus zo hands-on kan zijn, zorgen wij ervoor dat studenten hun kennis ook daadwerkelijk in de praktijk durven te brengen en daardoor verstandig kunnen handelen.

Wat kost een Lotus opleiding?

De kosten van de opleiding Lotus bedragen circa tussen de € 600,- en € 700,-. Afhankelijk van het aantal cursisten. Dit kan afschrikken maar bedenk dat deze kosten snel terug verdiend zijn. Na de opleiding ben je namelijk professioneel lotus en daar krijg je ook naar betaald.