KNV EHBO Koegras

AED

EHBO Materialen zijn onmisbaar.

Sommige eerste hulp situaties kun je af zonder materiaal. In andere situaties kun je improviseren. Maar veel situaties vragen om goed EHBO materiaal. In grote lijnen kunnen we EHBO materiaal verdelen in verbandmiddelen, gereedschap en overige.

doctor, health, stethoscope-3264979.jpg

Verband en bescherm de wond of bied ondersteuning. Dit omvat eenvoudige verbanden, hydrofiele verbanden, ideale verbanden of meer complexe posttraumatische verbanden. Bij hulpmiddelen waar u aan moet denken, zoals een kledingschaar, pincet of markeerpincet. EHBO-materialen kunnen vele malen worden gebruikt en houden geen rekening met de houdbaarheidsdatum.

gauze, cure, bandage-3908154.jpg

Andere EHBO-materialen

Andere EHBO-materialen zijn bronnen die niet in bovenstaande categorieën vallen. Denk aan oogspoelflessen, brandwondenzalven, desinfectiemiddelen, dekens of reddingshandschoenen. Er zijn verschillende middelen om het materiaal op orde te houden en eventueel te vervoeren. Dit kan eenvoudig en gratis, zoals een schoenendoos of andere opbergdoos. Hier leg je je EHBO-uitrusting neer. Bij het monteren is het belangrijk om uiterst voorzichtig te zijn, zodat uw EHBO-uitrusting compleet is. Gebruik hiervoor een checklist.

Pleisters

Eigen EHBO doos

Naast de optionele draagtas en zalf kunt u ook een complete set aanschaffen. Deze zitten meestal in de EHBO-doos. EHBO-koffers zijn er in vele soorten en maten met verschillende inhoud. Ze zijn vaak ontworpen voor een specifieke doelgroep: werk, sport, thuis of onderweg. Er zijn ook gevallen voor speciale gevallen zoals brandwonden of insectenbeten. Maar een koffer is niet altijd de meest praktische opbergoplossing voor je EHBO-uitrusting. Als je bijvoorbeeld BHV'er of evenementenadviseur bent, kun je een rugzak gebruiken. Je kunt hem gemakkelijk en handsfree meenemen.